Evaluatie van spelers

Evaluatie en opvolging van spelers

Het opvolgen van je spelers doorheen hen "carrière" bij jouw club is 1 van de belangrijkste dingen die je als club kan doen.  Hier kunnen de "evaluaties" uiteraard niet bij ontbreken.

We bieden jullie nu, na wedstrijdopvolging en opvolging van trainingen de mogelijkheid om de evaluatie van je spelers te vergemakkelijken.

Wil je graag starten met het evalueren van je eigen spelers?  Hier heb je alvast een beknopt overzicht en "handleiding" van deze nieuwe tool:

 

Evaluaties van een speler bekijken + ingeven

Binnen het uitgebreide spelersprofiel (te bereiken via je teams-pagina ) is er een nieuw tabblad "Evaluaties" bijgekomen waar je de evaluaties voor je speler kan opvolgen:

 • Klik op het tabblad "Evaluaties" voor een overzicht van de ingegeven evaluaties voor deze speler

   
 • Klik op "Nieuwe evaluatie toevoegen" om een nieuwe evaluatie toe te voegen.  Er opent zich een popup waarin je een score kan ingeven voor alle evaluatie-parameters.

   
 • Na het ingeven van alle evaluatie-parameter sla je de evaluatie zelf op en wordt deze toegevoegd aan de lijst voor deze speler.  Wanneer je de evaluatie opent, krijg je een overzicht van alle ingegeven scores.  Bij elke evaluatie-parameter kan je klikken op het grafiekje naast de score om de evolutie van deze speler te zien op het vlak van de overeenkomstige evaluatie-parameter.

   

Wat zijn evaluatie-templates en waar vind je ze?

Wij hebben zelf een aantal evaluatie-templates klaargezet, en als die voor jou voldoende is, dan kan je hier uiteraard mee verder gaan.  Maar als er bepaalde evaluatie-parameters ontbreken voor jou, dan kan je uiteraard je eigen evaluatie-template toevoegen:

 • In het spelersprofiel, in het tabblad "Evaluaties" klik je op "Nieuwe evaluatie toevoegen" en je selecteerd in de lijst: "Voeg je eigen evaluatie-type toe"

   
 • Je komt nu op de overzichtslijst van alle evaluatie-templates terecht.

   
 • Hier kan je alle evaluatie-templates bekijken die beschikbaar zijn en die je kan gebruiken voor de evaluatie van je spelers.  Klik op "Nieuwe evaluatie template toevoegen" om je eigen evaluatie template aan te maken.

 

Evaluatie-template aanmaken

Maak je eigen evaluatie-template aan.  Je kan zelf je categorieën aanmaken en je eigen evaluatie-parameters toevoegen.

 • Bij het aanmaken van je template geef je de titel op, het evaluatie-type (de score die je moet ingeven: op 5 of op 10), of de evaluatie-template actief is of niet (kunnen nieuwe evaluaties ingegeven worden?) en of het publiek is (publieke evaluatie-templates kunnen door alle trainers op de site gebruikt worden)

   
 • Na het ingeven van de algemene info, dien je een eerste categorie toe te voegen.  Er opent zich een popup waar je de keuze hebt om een bestaande categorie te kiezen (dit zijn categorieën die in andere evaluatie-templates reeds gebruikt zijn en die mogelijk interessant voor je kunnen zijn) of een eigen nieuwe categorie aan te maken.

   
 • Wanneer je een bestaande categorie selecteerde, dan worden automatisch alle evaluatie-parameters van deze categorie toegevoegd aan deze template.  Je kan hierna zelf nog de volgorde wijzigen, bepaalde evaluatie-parameters verwijderen, of nieuwe evaluatie-parameters toevoegen.

 

Evaluatie-templates kopiëren en versienummers

Je zal merken dat alle evaluatie-templates een versienummer meekrijgen.  Het versienummer geeft aan tegen welke evaluatie-template je evaluatie exact uitgevoerd is.  Het laat je toe om aangepaste versies van bepaalde evaluatie-templates toe te voegen zonder dat je oude evaluaties aangepast dienen te worden.

 • Bestaande evaluatie-templates aanpassen
  • Er zijn nog geen evaluaties toegevoegd voor deze template
   In dit geval wordt de evaluatie-template gewoon aangepast.  Het versienummer wordt niet opgehoogd.
  • Er zijn reeds evaluaties toegevoegd voor deze template
   In dit geval zal het versienummer van de template automatisch opgehoogd worden en een nieuwe template toegevoegd worden aan de lijst.  De bestaande template wordt gedesactiveerd en alle ingevoerde evaluaties zijn uiteraard nog geldig.
 • Evaluatie-templates verwijderen
  • Er zijn nog geen evaluaties toegevoegd voor deze template
   De evaluatie-template wordt definitief verwijderd.  Deze operatie kan niet ongedaan gemaakt worden.
  • Er zijn reeds evaluaties toegevoegd voor deze template
   In dit geval zal de evaluatie-template gedesactiveerd worden, maar niet verwijderd.
 • Evaluatie-template kopiëren
  • ​Wanneer je vanaf een bestaande template wil vertrekken, maar je wil geen nieuwe versie aanmaken, of je bent niet de eigenaar van de bestaande template, dan kan je de template kopiëren.  Er wordt een nieuwe template aangemaakt die dezelfde categorieën en evaluatie-parameters bevat.  Je kan de template volledig naar je eigen behoeften aanpassen