Over ons

“Wat begon als een hersenspinsel, groeide snel uit tot een schot in de roos” (Michael Mattan)

Michael, vertel eens, wat is Trainingcenter?

Kort en krachtig? Een uniek informatieplatform voor voetbaltrainers van elk niveau. Elke coach krijgt de mogelijkheid trainingen te delen en te downloaden zodat iedereen leert van elkaar. Dat is Trainingcenter in een notendop. Uiteraard zijn er heel wat extra mogelijkheden op de site. Maar die moet je zelf maar testen! (lacht)

 

Ok, doe ik! Maar wal haal je dat idee vandaan?

Wel, vanuit de opleiding initiator C groeide mijn interesse om vooral mijn kennis te delen. En ik dacht ‘wat als ik dit op grote schaal kan doen’? Ik ben informaticus van opleiding, dus de link was eigenlijk vrij snel gelegd. En begin 2009 was het raak! Wat begon als een hersenspinsel, groeide snel uit tot een schot in de roos.

 

Een schot in de roos, dat zijn ambitieuze woorden

Dat weet ik. Maar cijfers liegen niet. Ongeveer 5 000 trainingen, meer dan 1 000 oefeningen en 18 000 actieve gebruikers zijn naar mijn bescheiden mening heel deftige resultaten. Bovendien is Trainingcenter een uniek concept in België en Nederland!

 

Maak je je daarbij nooit zorgen over de kwaliteit van de trainingen?

Neen. Elke training die in onze database komt, wordt gecontroleerd door ons eigen team om ze te toetsen aan de regels zoals ze door de KBVB opgelegd zijn. Zo moet elke training ten minste voldoen aan de structuur “opwarming - wedstrijdvorm 1 - tussenvorm 1 - wedstrijdvorm 2 - tussenvorm 2 - wedstrijdvorm 3 - cooling down”. Wordt die structuur niet gerespecteerd, dan wordt de training ook niet aanvaard. Dat is bijvoorbeeld een criterium waarmee we de kwaliteit bewaken.

 

Een tof project waar elke voetballiefhebber beter van wordt, kunnen we met die omschrijving afsluiten?

Precies. En als je nog ergens ‘kennisdeling’ kan plaatsen, is het nog juister. Dat en ‘voetbal beter maken’! (lacht)