Wedstrijdopvolging

Wedstrijden inplannen, voorbereiden en opvolgen

Na de lancering van onze succesvolle eerste tool "Inplannen en opvolgen van aanwezigheden op training" presenteren we je met trots onze tweede tool...
Wil je op een gemakkelijke manier je wedstrijden inplannen, voorbereiden en opvolgen voor je team? Vanaf nu kan dit met de 2de tool die we GRATIS ter beschikking stellen voor ALLE trainers.

Met deze tool krijg je toegang tot alle mogelijke statistieken van je spelers: speelminuten, aantal doelpunten, kaarten, blessures, ... je zal nog nooit zo'n compleet beeld gehad hebben op je team!

Hier kan je alvast een beknopt overzicht en "handleiding" vinden van alle mogelijkheden die deze nieuwe tool je biedt:

 

 

Automatisch alle wedstrijden in je kalender importeren

We geven je de mogelijkheid om alle wedstrijden van een bepaalde competitie in je kalender te importeren. Wij doen al het werk voor jou en zetten telkens de eerstvolgende 4 officiële wedstrijden klaar in je kalender. Jij hoeft je daar dus niets van aan te trekken! Om je team te koppelen aan een competitie volg je volgende stappen:

 • Ga naar je team en klik op het tabblad "Competitie".
 • Je krijgt een overzicht van de competitie(s) die gelinkt zijn aan dit team. Alle toekomstige wedstrijden zullen automatisch in je kalender geïmporteerd worden.

   
 • Klik op de knop "Competitie toevoegen" om een nieuwe competitie aan je team te koppelen. Belangrijk hier is om de wedstrijdduur correct op te geven. Op basis van deze instelling worden namelijk de statistieken voor de spelers berekend.

   

 

 

Wedstrijd voorbereiden

Je krijgt de mogelijkheid om voor de start van de wedstrijd de opstelling van je spelers te bepalen en aan te geven wie aanwezig zal zijn op de wedstrijd.
Wanneer je een nieuwe wedstrijd begint voor te bereiden, dan zal de voorbereiding reeds ingesteld worden op basis van de laatst ingevulde voorbereiding. Je moet dus niet telkens alle spelers opnieuw selecteren.

 • Ga naar de kalender en selecteer een van de toekomstige wedstrijden. De wedstrijden worden in het blauw aangegeven, de trainingen in het groen.

   
 • Bij het opmaken van de voorbereiding krijg je een lijst van beschikbare spelers waaruit je kan kiezen (op basis van alle spelers uit je team) en een lijst van geselecteerde spelers. De geselecteerde spelers kan je sorteren door de naam van de speler ingedrukt te houden en te slepen naar de desgewenste positie. Als je een bepaalde opstelling gekozen hebt, dan zal automatisch ook de opstelling van de spelers wijzigen al naargelang hun positie in de lijst.
  Speel jij met een bepaalde opstelling die niet in de lijst terug te vinden is of met een variatie van een bepaalde opstelling? Laat het ons weten, dan voegen we die opstelling toe!

   
 • Is je voorbereiding afgerond, klik dan op de knop "Voorbereiding is afgewerkt, vul wedstrijdverloop in" waarna je het wedstrijdverloop kan invullen.

 

 

Wedstrijdverloop ingeven

Om de statistieken nauwkeurig te kunnen berekenen is het belangrijk dat we het volledige wedstrijdverloop kennen. Hiervoor kan je minuut per minuut alle verschillende acties ingeven die hebben plaatsgevonden tijdens de wedstrijd.

 • Wanneer de voorbereiding afgewerkt is, dan kan je het volledige wedstrijdverloop ingeven voor de geselecteerde wedstrijd. Minuut per minuut kan je volgende acties ingeven:
  • Blessure
  • Doelpunt
  • Gele kaart
  • Positiewissel
  • Rode kaart
  • Tegendoelpunt
  • Vervanging


   
 • De opstelling aan de linkerkant zal zich automatisch aanpassen al naargelang de ingegeven acties, zodat je een beeld behoudt op de opstelling op het veld.

 

 

Wedstrijdverslag bekijken

 • Na afloop van de wedstrijd krijg je een volledig overzicht van alle mogelijke acties die hebben plaatsgevonden tijdens de wedstrijd en van het aantal speelminuten van elke speler.

   
 • Naast de start- en eindopstelling krijg je ook nog een overzicht van de doelpunten, de kaarten, de vervangingen en de blessures. Er is ook de mogelijkheid voorzien om zelf je eigen verslag toe te voegen.

 

 

Wedstrijdstatistieken raadplegen van je team

Op basis van alle gespeelde wedstrijden worden er algemene statistieken berekend van je hele team. Deze statistieken geven je onmiddellijk een overzicht over de prestaties van alle spelers tijdens de wedstrijden.
Om de wedstrijdstatistieken te raadplegen ga je naar je team-pagina en klik je op het tabblad "wedstrijdstatistieken".

Op dit moment zijn volgende statistieken beschikbaar:

 • Overzicht van het totaal aantal speelminuten van alle team-spelers:

   
 • Overzicht van het totaal aantal doelpunten van alle team-spelers:

   
 • Overzicht van het totaal aantal gele en rode kaarten van alle team-spelers:

 

 

Volgende uitbreidingen

Met deze 2de tool stoppen we uiteraard niet. Naast een aantal interessante suggesties van trainers, zullen we ook nog volgende zaken toevoegen in de komende weken:

 • Uitgebreide spelersfiche
  Op dit moment hebben we alvast 1 extra veld toegevoegd bij het spelersprofiel om algemene info toe te voegen, maar daarbij stopt het niet. We gaat de spelersfiche uitbreiden zodat je alle relevante info van een speler kan opslaan.
  Daarnaast zal je ook de individuele training- en wedstrijdstatistieken van elke speler kunnen raadplegen.
   
 • Medische fiche
  Het is belangrijk om te weten met welke medische zaken je rekening moet houden voor bepaalde spelers. Je zal in een volgende uitbreiding in staat zijn om de medische fiche van een speler aan te vullen.
   
 • Aanwezigheid door spelers laten bevestigen
  Het zal mogelijk zijn om een uitnodiging voor de training/wedstrijd door te sturen naar alle spelers. Indien spelers niet aanwezig kunnen zijn, zullen zij gevraagd worden dit te laten weten zodat je als trainer reeds op voorhand weet wie aan- of afwezig zal zijn.
   

Belangrijk: jij kan helpen met het vormgeven aan al onze tools. Is er een bepaalde functionaliteit die je er graag in zou zien of op een andere manier? Laat het ons weten via info@trainingcenter.be.